• Spraylakkering

Klikk på lenke for å se film om spraybokslakkering: http://www.hagmans.se/no/bilpleie/gjr-det-selv-kjrety/lakkering/instruksjonsfilm/

 

Tips og triks med

Ødegård Lakk AS

LAKKERING MED SPRAYBOKS

GRUNNING, BASEFARGE, TETTFARGE OG KLARLAKK

1. Alle tørketider forutsetter 20C og 50% R.F. Hvis du jobber i ett rom med lavere temp. enn 20C, kan du varme opp sprayboksen og området du skal lakke, før du setter i gang! Bruk gjerne en stråleovn eller lampe til å varme opp området du skal behandle. Pass på at du ikke setter varmekilden for nært arbeidsområdet.

2. Sprayboksen skal ristes - lenge, slik at du hører kulene i boksen i 2 til 3 min. Spray en prøve på ett papir etc. for å teste at boksen fungerer. Hvis du har sprayboks med herder, må du punktere herdeampullen først, så riste. En sprayboks med herder, kan brukes i ca 24 timer – før den herder innvendig!

3. Har du en Tett farge (ikke metallic) trenger du ikke legge klarlakk til slutt. Har du Basefarge (metallic farge) må du legge klarlakk til slutt.

4. Når du sprayer skal avstanden til arbeidsområdet være ca 15 cm. Før boksen sideveis i en jevn – og ganske rask bevegelse.

5. Spray på tynne strøk. Da blir det enklere å få ett godt resultat, mindre fare for lakksig og raskere tørk og herding.

6. Grunning legges på i 1 til 2 strøk. Tett farge i 2 til 3 strøk. Basefarge i 1 til 2 strøk og Klarlakk i 2 til 3 strøk. Du må beregne ca. 30 min tørk pr strøk. Du kan teste om ett strøk er tørt, ved å sette fingeren på en lakkert maskeringstape. Slipper fingeren, er det klart til neste strøk.

7. Husk lett sliping - kun mellom grunning og basefarge - med 500 papir eller matteklut.

8. Husk rengjøring med støvklut og/eller silikonfjerner for å fjerne slipestøv!

9. Når du er ferdig, snur du sprayboksen opp ned og tømmer dysen mot ett papir etc. Husk at lakktåke spres veldig lett til områder du ikke ønsker å lakkere. Masker disse områdene.

 

Lykke til!